OVER ONS

+75 JAAR TRADITIES

Ons familiebedrijf, opgericht door Théophiel Van Hemelrijk en Francine Maes, produceert en verhandelt al sinds 1945 op ambachtelijke wijze geproduceerde haring. Een rijke historie met tradities en recepten die al 3 generaties doorgegeven worden en intussen staat ook de vierde generatie klaar. 

SIMAR NV

Het familiebedrijf werd opgericht in Sint-Amands, een streek met een rijke vissersgeschiedenis. Na een gestage groei verhuisde de oprichters naar een woonst met magazijn in de Kerkstraat te Sint-Amands en werd de productie uitgebreid met zowel gemarineerde als gerookte haring. In de jaren 60 stapte ook dochter Simonne en schoonzoon Maurits Cammaert mee in de zaak die intussen de naam Simar NV had gekregen. Sinds 2004 heeft het bedrijf zijn intrek genomen in de KMO-zone Hemelrijken in Sint-Amands en garandeert de vierde generatie alvast de verdere groei.

RIJKE GESCHIEDENIS & TRADITIES

De streek rond Mariekerke en Sint-Amands was ooit rijk aan visverwerkende bedrijfjes waar zowel gerookt als ingelegd werd. Deze traditie wordt nog jaarlijks gevierd met de Vis en Folkloredagen die intussen reeds meer dan 40 edities kent. De familie van Hemelrijk-Maes startte haar bedrijf in 1945. De familierecepten bleven tot op vandaag behouden. Met dit verschil dat de haring vroeger gepekeld werd aangevoerd en nu diepgevroren. Dit betekent dat de haringen op het bedrijf zelf eerst gepekeld worden. Daarna volgt het marineren in alcoholazijn. Het meest traditionele product zijn de hele haringen “op graat”, maar de filets zijn het meest gegeerd. 

JAAR TRADITIE

Simar NV heeft het label STREEKPRODUCT.BE ontvangen voor haar haring & haringfilets. Met dit label ontvangen we erkenning voor de ambachtelijke werkwijze en traditie van ons streekproduct. 

Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend!